MALZEMELER
2 kabak
1 havuç
2 yumurta
6 sap taze soğan
10 sap maydanoz
10 sap dereotu
10 sap taze nane
5 sap taze fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam acı pulbiber
3 yemek kaşığı kenton sarı mercimek unu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
SERVİS İÇİN
2 su bardağı süzme yoğurt
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Kabak ve havuç yıkanır, kurulanır ve rendelenir. Suyu iyice sıkılıp kağıt havlu serilen süzgeçte bekletilir.
Yeşillikler de yıkanır ve iyice süzülmesi sağlanır ve küçük küçük kesilir.
Bütün malzemeler bir araya getirilir.
En son sarı mercimek unu da eklenerek iyice karıştırılır.
Sadece tabanı yağlanan ve ısıtılan teflon tavaya kaşık ile dökerek yerleştirilir.
Pembeleşip rengi hafif koyulaşıncaya kadar iki tarafı da kızartılır.
Süzme yoğurt, ince kıyılan dereotu ve zeytinyağı ile karıştırılır.
Kızaran mücver köfteleri servis tabağına alınır ve yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder