MALZEMELER
4 adet orta boy kırmızı
dolmalık biber
4 adet orta boy sarı dolmalık biber
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
2 dal taze biberiye
4 diş sarımsak
4 adet orta boy sarı dolmalık biber
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
2 dal taze biberiye
4 diş sarımsak
İç harcı için:
1 adet orta boy kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
200 gram kıyma
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı su
10 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı pirinç
200 gram kıyma
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı su
10 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
.
YAPILIŞI
Bol suda yıkayıp fazla suyunu
süzdürdüğünüz biberlerin kapak kısımlarını dikkatli bir şekilde kesin. İç
kısımlarını temizleyip durulayın.
İç harcı için; kabuklarını
soyduğunuz kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Bol suda yıkayıp
fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinç, kıyma, ayçiçek yağı, biber salçası, su,
doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın.
Hazırladığınız iç harcı
temizlenmiş dolmalık biberlere hafif bir pay bırakacak şekilde doldurun.
Yemeğe lezzet vermesi için
kullanacağınız domateslerin uç kısımlarını alıp dört eşit parçaya bölün.
Kabukları soyulmuş sarımsak ve taze biberiye dallarını geniş bir tencere ya da
ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın.
İç kısımlarını doldurduğunuz
etli biber dolmalarını dik bir şekilde, yan yana yerleştirin. Sıcak su, ayçiçek
yağı ve biber salçasını ayrı bir yerde karıştırıp hafifçe üzerlerinden
gezdirin.
Kısık ateşte ya da önceden
ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alıp pirinç taneleri şişene kadar
pişirin. Bekletmeden sıcak olarak servis edin.
![]() |
BİBER DOLMASI |
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder