BİBER DOLMASI

MALZEMELER

4 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
4 adet orta boy sarı dolmalık biber
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
2 dal taze biberiye
4 diş sarımsak
İç harcı için:
1 adet orta boy kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
200 gram kıyma
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı su
10 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
.
YAPILIŞI
Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz biberlerin kapak kısımlarını dikkatli bir şekilde kesin. İç kısımlarını temizleyip durulayın.
İç harcı için; kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinç, kıyma, ayçiçek yağı, biber salçası, su, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ilavesiyle karıştırın.
Hazırladığınız iç harcı temizlenmiş dolmalık biberlere hafif bir pay bırakacak şekilde doldurun.
Yemeğe lezzet vermesi için kullanacağınız domateslerin uç kısımlarını alıp dört eşit parçaya bölün. Kabukları soyulmuş sarımsak ve taze biberiye dallarını geniş bir tencere ya da ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın.
İç kısımlarını doldurduğunuz etli biber dolmalarını dik bir şekilde, yan yana yerleştirin. Sıcak su, ayçiçek yağı ve biber salçasını ayrı bir yerde karıştırıp hafifçe üzerlerinden gezdirin.
Kısık ateşte ya da önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alıp pirinç taneleri şişene kadar pişirin. Bekletmeden sıcak olarak servis edin.
BİBER DOLMASI


AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye