SOĞAN HALKASI

MALZEMELER


1 adet büyük boy soğan
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Tuz
4-5 tatlı kaşığı un
Hazır ekmek kırıntıları
Sıvı yağ ( kızartmak için)
 
DİP SOS İÇİN

2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 dilim tuzlu peynir
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 diş sarımsak
Dereotu

YAPILIŞI

Soğan ve ekmek kırıntıları hariç bütün malzemeler karıştırılarak boza kıvamına getirilir. (Karışım cıvık olursa un, katı olursa süt ilave edin)
Diğer yandan soğanlar yaklaşık 1 santim genişliğinde halka şeklinde kesilir. Sonra halkalar birer birer sosa batırılıp daha sonra ekmek kırıntılarına bulanır.Tavadaki kızgın yağa atılır. Rengi altın sarısına gelene kadar kızartılıp kağıt havlu kaplı tabağa alınırMayonez, yoğurt, peynir, zeytinyağı bir kapta karıştırılır ve ezilmiş sarımsak ilave edilir. Son olarak dereotu ince ince kesilip karışıma ilave edilir.

SOĞAN HALKASI














AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye