HUMUS


MALZEMELER


500 gr nohut
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun  suyu
2 çorba kaşığı tahin
3 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı sumak
Tuz

Üzeri için

1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1tatlı kaşığı pul biber


YAPILIŞI


Nohutları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip nohutları haşlayın. Süzüp mutfak robotunda ezin.

Sarımsakları soyun. Bir tutam tuz ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile havanda ezip geniş bir kaseye alın. Limon suyu ve tahini ilave edip karıştırın. Nohut püresini ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz ve baharatla tatlandırın.

Humusu servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağında kavrulmuş pul biberi gezdirerek dökün. Dilerseniz taze soğan ve kızartılmış lavaş ekmeği ile ılık yada soğuk servis yapın.
HUMUS











AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye