DONDURMALI İRMİK HELVASI

MALZEMELER

Şerbeti için
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı SÜT
  • 1 su bardağı su
Helva için
  • 1 su bardağı irmik
  • 90 gram tereyağ (yoksa margarin)
Süslemesi için isteğe bağlı fıstık, fındık ya da ceviz parçaları

YAPILIŞI

İlk olarak şerbeti hazırlamakla başlayalım. Bunun için derin bir tencereye su, şeker ve sütü dökelim ve karıştırmaya başlayalım. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha karıştırarak kaynatalım ve ocaktan alalım.
Şimdi helvayı kavuracağız. Tavaya tereyağ atılır ve eritilir. Ardından irmik ekleyerek karıştırılır. Kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuralım. İçine fıstık, fındık ya da ceviz katmak isterseniz kavrulurken katabilirsiniz. Rengi altın rengini geçip koyulaşmaya başladığında (deniz kumu kıvamını aldığında) şerbet eklenir ve biraz karıştırılır. Kapağı kapatarak kısık ateşte şerbeti çekmesini bekleyelim. Şerbeti çektiğinde ocağın altını kapatalım. Tencerenin üzerine bir havlu örterek kapağı kapatalım. (kağıt havlu da olur) 10-15 dakika demlenmesini bekledikten sonra sıcak olarak servis yapılmalı.
DONDURMALI İRMİK HELVASI







AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye