MALZEMELER
2 adet yufka400 g tavuk göğsü
400 g tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
1 adet patlıcan
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
2 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber, Tuz, Kekik, Karabiber
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
öncelikli olarak patlıcanlar alacalı soyulur ve küçük olacak şekilde doğranarak kızartılır. Daha sonrasında tavuklarımızı kuşbaşı doğrayarak tencereye konur ve pişirilmeye başlanır. Tavukların rengi dönmeye başladığında üzerine soğanlar eklenerek karıştırılır. Soğanlar biraz yumuşadıktan sonra salça eklenerek tencere kapağı kapatılır ve pişirmeye bırakılır.
Suyunu çeken tavuklara bezelye ve kızartılan patlıcanlar eklenerek birkaç dakika kadar daha pişirilmeye bırakılır. Hazırlanan harcımızı bir kenara ayırıyoruz. Bunun sonrasında sosumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Sos için öncelikli olarak tereyağını eritme işlemi sağlanır ve un eklenerek kavurma işlemi gerçekleştirilir. Üzerine süt eklenerek karıştırma işlemi ile pişmesi sağlanır. Pişmeye yakın sosun tuzu eklenir ve böylece sosumuz hazır hale gelmiş olur. Küçük bir kâse alınarak yufkamız içine yerleştirilir.
Çukur kısma iç harcımız eklenerek kâse etrafında kalan yufkaların kapatılarak ters çevrilir ve fırın tepsisine yerleştirilir. Yufkaların üzerine beşemal sos dökülerek önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirme işlemi sağlanır. Daha sonrasında üzerine kaşar peyniri eklenerek tekrar fırına alınır ve peynirin erimesi sağlanır.
![]() |
TAVUKLU SULTAN KEBABI |
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder