![]() |
Mercimek Köftesi |
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik ince bulgur
2 adet soğan (kuru)
Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
Maydanoz
Pul biber
Kara biber
Tuz
Süslemek için
Kıvırcık
Marul
YAPILIŞI,
Mercimeklerimizi ilk önce sudan geçirerek yıkıyoruz. Sonrasında tencereye alarak 4 su bardağı su ekliyoruz ve haşlıyoruz. Kısık ateşte pişirmeye devam ettiğimiz mercimekleri dibi tutmasın diye belirli aralıklarla karıştırmayı unutmayın. Mercimeğimiz yumuşayıp piştikten sonra ise üzerine bulguru ekliyoruz.
Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. Bu sırada bulgur da mercimekle birlikte yumuşamaya başlayacak. Karışımın yumuşamasını beklerken bir tavaya sıvı zeytinyağımızı koyup soğanı ince ince doğruyoruz. Soğanları salçasıyla birlikte hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Pembeleşen soğanları demlenmeye bıraktığımız karışımın içerisine katıyoruz. Bu karışımı şimdi iyice karıştırarak macun kıvamına getireceğiz. Karışım macun kıvamına geldikten sonra baharatlarımızı ve tuzumuzu da ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. Son olarak maydanozları ince ince doğruyoruz ve karışıma ekleyip bir kez daha hep birlikte karıştırıyoruz.
Servis etmeden önce geniş bir tabağa marul yapraklarını ve kıvırcığı dizmeniz tavsiye edilir. Sonrasında köfte harcından aldığınız parçaları avucunuzla sıkarak tabağa dizin. Mercimek köftesi limon sıkarak yenildiğinde daha lezzetli olacaktır.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder