GÜVEÇTE KURU FASULYE

MALZEMELER

2 Adet Soğan

500 Gram Kuru Fasulye

1 Kilogram Kuzu Eti

5 Adet Domates

2 Yemek Kaşığı Biber Salçası

2 Yemek Kaşığı Domates Salçası

2 Yemek Kaşığı Tereyağı

7 Diş Sarımsak

10 Adet Yeşil Biber

Sıvı yağ

Tuz

Su

YAPILIŞI

İsterseniz ilk olarak kuru fasulyeyi haşlayın, ya da haşlamak istemiyor iseniz bir gece önceden sıcak suda bekletin ertesi güne kadar.
GÜVEÇTE KURU FASULYE
Kuzu etini kuş başı şeklinde doğrayın.
Soğan, sarımsak, yeşil biber ve domatesleri yıkayıp temizledikten sonra küp küp doğrayın.
 Güvece yağ eklemeyin ve kuş başı etlerini güvecin içine yerleştirin.
 Kendi yağı ile kavurun.
 Etler pişmeden ancak pişmeye yakın, biraz sıvı yağ ekleyin ve 1 yemek kaşığı kadar da tere yağı ekleyin.
Üzerine soğan ve sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
 Soğanlar pembeleştikten sonra biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
 Ardından domatesleri ve salçayı ekleyin, karıştırın.
 Ardından haşlanmış ya da suda bekletilmiş kuru fasulyeleri ekleyin, 3-5 dakika daha karıştırarak kavurun.
 Üzerini geçecek kadar su ilave edin.
. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın.
Kaynamaya başlayan yemeğimize tuz ekleyelim.

Ağzını kapatarak ister fırında isterseniz de ocakta yaklaşık 1 saat kadar pişirin.


AFİYET OLSUN..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye