MALZEMELER
Yeteri kadar mısır unu
Bir miktar tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağı
Yapılışı
Fırında hamsi tava için aldığımız hamsileri güzelce temizlemeli ve bol su ile yıkamalıyız. Temizlenen balıklarımızı bir süzgeç yardımıyla süzgeçten geçirerek süzdürmeliyiz. Daha sonra süzgeçten geçen balıkları tuzlayarak ve isteğe bağlı olarak pişirmeye geçildiği esnada mısır unu ile bulanmalıdır. Hamsi tava yapacağımız fırınımızı daha önceden açarak 200 dereceye ulaşmasını sağlamalıyız. Hamsi tava yapacağımız fırın tepsisini balıkların tepsi altına yapışmasını önlemek için tepsinin alt kısmını yeteri miktarda sıvı yağ ile yağlamalıyız. Hazırlanan balıklarımızı yağladığımız fırın tepsimize sıra, sıra dizelim balıklarımızı fırın tepsisine dizme esnasında çok seyrek aralıklı olmaması ve aşırı derecede üst, üste gelmemesine dikkat etmeliyiz.
Fırına girmek için hazır hale gelen fırın tepsimizi daha önceden 200 derecede ısıtılmış hazır hale gelen fırınımıza yerleştirelim. Fırın derecemizi eğer imkan varsa bira daha yükseltelim 15-20 dakika sonra fırında hamsi tavamız hazır olacaktır. Servise hazırdır fırında hamsi tava diğer bütün yemeklerde de olduğu gibi sıcak soğumadan servis edilmeli ve sıcak tüketilmesi balığın lezzetini daha da artıracaktır.![]() |
HAMSİ TAVA |
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder