Malzemeleri
6 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
2 adet yeşilbiber
2 orta boy domates
2 tane defne yaprağı
Karabiber
Pul biber
Tuz
Bir parça kimyon
Sosu İçin;
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Beşamel sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Şerit şeklinde kesilen patlıcanları ortasından soyalım ve tencerenin dibi dolu olacak şekilde yağda kızartalım.
Tavuk etleri küçük parçalar halinde doğranarak derin bir tavada tavuk etleriyle birlikte ince doğradığımız soğanları kavuralım ve defne yaprağı da ekleyerek kavuralım.
Sonrasında biberleri yemeklik doğrayarak karışıma ilave edelim.
Domatesleri de küp olacak şekilde ekleyelim ve tuz ile baharatları da ilave ederek son kez kaşıkla alt üst ederek karıştıralım ve tencerenin altını kapatalım.
Karışımdan defne yapraklarını çıkararak karışımı borcama alalım ve patlıcanları da borcama alarak iyice içini açalım ve tavuklu harç ile dolduralım.
Sosu için sıcak suda salça ve tuzu iyice karıştırarak elde ettiğimiz sosu patlıcanların üzerinde gezdirelim.
Diğer yandan beşamel sos için un ve tereyağını hızlı şekilde topak olmayacak şekilde kavuralım.
Üzerine süt ilave ederek iyice çırpalım.
Olduğundan daha fazla koyu olursa tekrar süt ilave edebilirsiniz.
Son olarak tuz ve karabiberi de ilave edelim.
Kaynadıktan sonra ocaktan alarak patlıcanların üzerini kapayacak şekilde beşamel sostan sürelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derece üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
![]() |
TAVUKLU KARNIYARIK |
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder