GELİN BOHÇASI

Malzemeler

2 yumurta
2 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı süt
2 paket krem şanti
3 dolu yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker.
1/2 çay bardağı sıvı yağ

SÜSLEMEK İÇİN 

çilek

YAPILIŞI

Derin bir kaba 2 yumurtayı kırın. Üzerine 5 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Bunları iyice çırpın. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ, bir çimdik tuz, 1,5 su bardağı sütü ve kakaoyu ilave edin ve çırpın. Unun hepsini tek seferde eklemeyin. Önce bir miktar koyup kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kıvama gelinceye kadar un ilave etmeye devam edin. Kıvam yarı akışkan olmalıdır. Cıvık veya katı hamurdan gelin bohçası güzel olmaz.
Yapışmaz bir tavayı orta ateşe koyun ve iyice ısıtın. Pankeklerde pişirmek için yağ kullanılmaz bu yüzden tavanın iyi ısıtılmış olması gerekir. Hamuru bir yemek kaşığı veya biraz daha büyük bir kaşıkla yuvarlak oluşturacak şekilde tavaya dökün. Arkalı önlü pişirin.
2 paket beyaz krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle çırpın. Katı bir krema olmalıdır.
İyice soğuyan pankeklerden birini alın ve ikiye katlar gibi yapın arasına bolca krem şanti koyarak açılmamasını sağlayın. Üstünü de krem şantiden sıkma torbası yardımıyla zigzaglar yapın ve bir kaç çilek ile  süsleyin. Ayrıca çikolata sosu da kullanabilirsiniz
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye