Malzemeler
·
300 gram
tel kadayıf
·150 gram
·150 gram
tereyağı
200 gram tuzsuz antakya peyniri (ya da dil peyniri)
Künefeyi pişirmek
için:
·
50 gram
tereyağı
·
2 yemek kaşığı
üzüm pekmezi
Şerbeti için:
·
1,5 su bardağı
toz şeker
·
1,5 su bardağı
su
·
1 tatlı kaşığı
limon suyu

Nasıl Yapılır?
- Sıcak künefenin üzerine
gezdireceğiniz soğumuş şerbeti hazırlamak için; toz şeker ve suyu
tencereye alın.
- Ocağa aldığınız şerbet
karışımını aralarda karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
- Yaklaşık 20-25 dakika kadar
kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra
ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
4.
Tel kadayıfı geniş bir
tepsiye alın. Elinizle tel tel açıp küçük parçalar haline getirin. Oda
sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını kattıktan sonra kadayıf tellerini açmaya
devam ederek tereyağını kadayıflara yedirin.
5.
Altın sarısı bir renk
alan tereyağlı kadayıf karışımını iki eşit parçaya ayırın.
6.
Künefeyi pişirmek
için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını küçük bir kapta pekmezle
karıştırın.
7.
Pişirme işlemini
gerçekleştireceğiniz küçük boy yuvarlak tepsileri pekmezli tereyağının bir
kısmıyla yağlayın.
8.
Tereyağlı kadayıf
karışımının yarısını pişirme tepsisinin tabanına bastırarak döşeyin.
9.
Suyunu süzdürdükten
sonra elinizle ufaladığınız tuzsuz Antakya peynirini kadayıfların üzerine
boşluk kalmayacak şekilde serpiştirin.
10.
Kalan tereyağlı
kadayıf karışımıyla peynirlerin üzerini bastırarak kaplayın. Üzerine kalan
pekmezli tereyağı karışımını sürün.
11.
Künefe tepsilerini
ocağın üzerine alın. Tepsiyi ocak üzerinde gezdirerek künefeyi kısık ateşte
pişirin.
12.
Taban kısmı renk alan
künefeyi, geniş bir tabak yardımıyla ters çevirerek tekrar ocağa alın. Aynı
şekilde pişirerek diğer tarafının da kızarmasını sağlayın.
13.
Ocaktan almak üzere
olduğunuz nar gibi kızaran künefenin üzerine soğuk şerbeti gezdirdikten sonra
ocaktan alın.
14.
Kısa bir süre dinlenen
ve şerbetini çeken künefeyi, dilimledikten sonra arzuya göre sıcak ya da ılık
olarak sevdiklerinizle paylaşın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder