MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 adet portakal
1 adet havuç
1/2 paket kabartma tozu
2-2.5 su bardağı un
3 yumurta
2/3 su bardağı sıvı yağ
1 adet portakal
1 adet havuç
1/2 paket kabartma tozu
2-2.5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
*Yumurta ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
*Portakalın kabuğu rendelenir, sonra suyu sıkılır. Havuç rendelenir.
*Portakalın suyu, kabuğu ve sıvı yağ eklenip çırpılır.
*Un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve spatula ile karıştırılır, son olarak rendelenmiş havuç ilave edilir.
*Yağlanmış kalıba boşaltılır ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında ilk 30 dakika fırının kapağını açmadan pişirilir. Pişirme süresi 40-45 dakika olabilir.
*Portakalın kabuğu rendelenir, sonra suyu sıkılır. Havuç rendelenir.
*Portakalın suyu, kabuğu ve sıvı yağ eklenip çırpılır.
*Un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve spatula ile karıştırılır, son olarak rendelenmiş havuç ilave edilir.
*Yağlanmış kalıba boşaltılır ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında ilk 30 dakika fırının kapağını açmadan pişirilir. Pişirme süresi 40-45 dakika olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder