Kabak Helvası

MALZEMELER

4 kg. kadar kabak
Yeterince şeker
Limon tuzu (1 kg. şekere nohuttan biraz büyükçe hesabı ile.)

YAPILIŞI

Kabağın üzerindeki kabuklar bıçakla alın. (kazımayın) İçinin çekirdeklerini ayıklayın. Parçalara bölerek rendeleyin.  Avuç içerisinde sıkarak suyu bir tarafa akıtın.  Sıkılan topaçlar ayrı bir yere koyun.
Başka bir kapta ayrı ayrı iki ölçü kabak rendesi, ikinci bir kapta bir ölçü şeker hesabıyla malzemeleri ayrı ayrı koyun
Şekeri ocakta çok az su ile eritin. Limon tuzunu, ekşiliğini belli edecek kadar katın, şeker kıvamlıca kaynatın.
Kaynayan bu şekere göre iki misli hesabıyla ölçülen rendelenmiş kabağı dökün. Hafif ateşte karıştırarak sakız gibi ve altın sarısı bir renk alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Helvanın olup olmadığını anlamak için bir parça alıp buzdolabının buzluğuna koyun, çabucak donarsa ­ olmuş demektir. Sulu ise biraz daha ocakta kaynatın.
Bütün işlemler tamam olduktan sonra servis tabaklarına alın, üzeri düzleyip ağartılmış badem döşeyin ya da kavanozlara doldurun. Uzun zaman (yıllarca ) saklayıp tüketebilirsiniz.

KABAK HELVASI










AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye