KURU PATLICAN DOLMASI

MALZEMELER

20 adet kurutulmuş patlıcan
1 su bardağı pirinç
2 adet büyük boy soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sumak veya ekşisi 
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı kur
u nane
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı

KURU PATLICAN DOLMASI

 Yapılışı

İlk olarak bir tencere içine 2 litre su koyup kaynatalım.

Kaynayan suyun içine yıkayıp süzdürdüğümüz kuru patlıcanları ekleyip 5 dakika haşlayalım.

İlk suyu döküp tekrar 2 litre su kaynatalım ve patlıcanları 5 dakika kabuğu hafif yumuşayana kadar haşlayalım.

Haşlanan patlıcanları süzgeç üzerine alalım ve iç harcını hazırlayalım.

Soğanları yemeklik doğrayalım ve sarımsakları ince ince kıyalım.

Zeytinyağının yarısını geniş bir tavaya alıp yağı ısıtalım ve  soğanları ekleyip hafif kavuralım.

Soğanlar hafif yumuşayınca sarımsakları ve salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Nişastasından arındırdığımız pirinçleri kavrulmakta olan malzemelerin üzerine ekleyelim ve 2-3 dakika kadar kavuralım.

Kavrulan pirinçlerin üzerine baharatları ve şekeri ekleyip karıştıralım.
Son olarak 1 bardak sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.

Hazırladığımız harcı ocaktan alalım ve haşladığımız patlıcanların içine 1-2 tatlı kaşığı kadar doldurup tencereye dik bir şekilde dizelim. 
Dizdiğimiz dolmaların üzerine suda bekletip tanelerini süzdüğümüz sumak suyunu dökelim.

Son olarak kalan zeytinyağını üzerine gezdirelim.
Dolmaları orta ateşte yanan ocağa alalım ve kaynamaya başlayınca altını kısıp,kapağı kapalı vaziyette 40 dakika kadar pişirelim. 

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye