KAYSERİ YAĞLAMASI

MALZEMELER

500 gr kıyma

2 adet domates

2 adet yeşil biber

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

1 kase süzme yoğurt

6/7 dal maydanoz

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

6 adet tortulla

tuz 

karabiber
KAYSERİ YAĞLAMASI

YAPILIŞI

Kıymayı tereyağında kavurun. Küp doğranmış soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Daha sonra doğranmış biberleri, domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. 

Ocaktan almaya yakın doğranmış maydanozları da ekleyip karıştırın.

Tortilla ekmeklerini tepsiye dizin ve her katının arasına kıymalı karışımdan ekleyin. 

Daha sonra tortilla ekmeklerini ortadan dörde bölün.

Tam ortada bir boşluk açın ve boşluğa sarımsaklı yoğurdu dökün. Ardından servis edin.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye