MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
YAPILIŞI
2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve streç film ile üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin.
Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
Üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ekleyip malzemeler bulgurun her yerine yayılacak ve renk alacak şekilde karıştırın.
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini de ekleyin.
Son olarak doğradığınız 6 dal taze soğanı, yarım demet taze nane ve maydanozu da ekleyip karıştırdıktan sonra kısır servise hazır.
![]() |
KISIR |
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder