MALZEMELER
·
6 adet enginar 1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
Tuz
1 su bardağı su
![]() |
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR |
YAPILIŞI
Havuç minik küp şeklinde doğranır.
Üzeri geçecek kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır.
Kaynadıktan 5 dk kadar sonra minik küpler halinde doğradığımız patates eklenir ve sebzeler hafif yumuşayana kadar kaynatılır.
Soğan yemeklik doğranarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine patates ve havuç eklenir.
1 su bardağı bezelye de ilave edilerek karıştırılır, ocaktan alınır.
Enginarlar limon ile ovularak tencereye dizilir.
Üzerine hazırladığımız sebzeler dökülür.
Şeker, tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.
1 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra servis edilir.
Üzeri geçecek kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır.
Kaynadıktan 5 dk kadar sonra minik küpler halinde doğradığımız patates eklenir ve sebzeler hafif yumuşayana kadar kaynatılır.
Soğan yemeklik doğranarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine patates ve havuç eklenir.
1 su bardağı bezelye de ilave edilerek karıştırılır, ocaktan alınır.
Enginarlar limon ile ovularak tencereye dizilir.
Üzerine hazırladığımız sebzeler dökülür.
Şeker, tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.
1 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder