ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

MALZEMELER


·      
6 adet enginar 
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı bezelye 
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
Tuz
1 su bardağı su

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

YAPILIŞI

Havuç minik küp şeklinde doğranır.
Üzeri geçecek kadar su eklenerek haşlanmaya bırakılır.
Kaynadıktan 5 dk kadar sonra minik küpler halinde doğradığımız patates eklenir ve sebzeler hafif yumuşayana kadar kaynatılır. 
Soğan yemeklik doğranarak yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur.
Üzerine patates ve havuç eklenir.
1 su bardağı bezelye de ilave edilerek karıştırılır, ocaktan alınır.

Enginarlar limon ile ovularak tencereye dizilir.
Üzerine hazırladığımız sebzeler dökülür.
Şeker, tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.
1 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra servis edilir.


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye