MALZEMELER
Kadayıf Çanakları İçin:
1/2 su bardağı pudra şekeri1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
![]() |
KADAYIF ÇANAĞINDA MUHALLEBİ |
150 gram kadayıf50 gram kavrulmuş file badem
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI
Kadayıf Çanaklarını Hazırlamak İçin:
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Kadayıfları elinizle ufak parçalara ayıracak şekilde didikleyin.Erimiş tereyağı ve pudra şekerini kadayıflarla karıştırın. Muffin kalıplarına ölçünüze göre kadayıfları yarısına göre doldurun. Su bardağı yardımıyla bastırarak kalıpların içini çukurlaştırın. Fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin
Muhallebinin Hazırlanışı:
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder