KADAYIF ÇANAĞINDA MUHALLEBİ

MALZEMELER


Kadayıf Çanakları İçin:

1/2 su bardağı pudra şekeri1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
KADAYIF ÇANAĞINDA MUHALLEBİ 


150 gram kadayıf50 gram kavrulmuş file badem

    Muhallebi İçin:

    2,5 su bardağı süt
    1/2 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 adet yumurta sarısı
    1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

    YAPILIŞI

    Kadayıf Çanaklarını Hazırlamak İçin:

    Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    Kadayıfları elinizle ufak parçalara ayıracak şekilde didikleyin.Erimiş tereyağı ve pudra şekerini kadayıflarla karıştırın. Muffin kalıplarına ölçünüze göre kadayıfları yarısına göre doldurun. Su bardağı yardımıyla bastırarak kalıpların içini çukurlaştırın. Fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin


    Muhallebinin Hazırlanışı:

      Sütü bir tencereye alın.Yumurta sarısını, şekeri, vanilini ve mısır nişastasını ilave edin. Muhallebinizi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Kıvama gelen muhallebiyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Kızaran kadayıf çanaklarını soğuduktan sonra muhallebiyle doldurun. Üzerine kavrulmuş file badem ilave ederek servis yapın. 

      AFİYET OLSUN...

                Hiç yorum yok:

                Yorum Gönder

                @Tatliye