RULO PASTA

MALZEMELER

200 gr tereyağı

7 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı toz şeker

1 litre süt

1 paket vanilya

1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
RULO PASTA



Hazırlanışı

Orta boy çelik bir tencerede önce tereyağını eritin. 
Unu ilave edip, pembeleşinceye kadar 2-3 dakika kavurun. 
Üzerine sütü yavaş yavaş ilave edin. 
Vanilya ve şekeri de ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. 
Kaynamaya ve koyulaşmaya başladıktan 5-6 dakika sonra, muhallebiyi ocaktan alın. 
Soğumaya bırakın, muhallebi biraz ılıklaşınca mikserle iyice 4-5 dakika kadar çırpalım.
İçi suyla hafifçe ıslatılmış kare veya dikdörtgen bir tepsiye muhallebiyi döküp yayın. 
Buzdolabına koyup, 2-3 saat kadar bekletin. 
Buzdolabından çıkarıp, donmuş katı muhallebiyi bir ucundan spatula ile kaldırıp, arasına dövülmüş cevizi yayın ve rulo yapın. 
Üzerine de Hindistan cevizi ile Antep fıstığını serpip servise sunun.
Rulo pasta gibi dilimleyin.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye