MALZEMELER
3 adet yufka
İç harcı için:
4 adet orta boy haşlanmış patates
3-4 dal dereotu
5-6 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı çörek otu
YAPILIŞI
Ayrı iki parça elde edeceksiniz bu parçalara sostan sürün. Enine geniş kısma yatay olarak patatesli harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Elde ettiğiniz uzun parçayı içe doğru sarın ve gül şekli verin.Bütün yufkalara aynı işlemleri uyguladıktan sonra üzerlerine kalmışsa sosunuzdan dökün.
Yumurta sarını sürün ve çörek otu serperek 200 derecelik fırında 25 dakika kadar altı- üstü kızarıncaya kadar pişirin.
![]() |
GÜL BÖREĞİ |
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder