MALZEMELER
2 yemek kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
1,5 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çar kaşığı kuru kekik
1 dal biberiye (isteğe göre)
![]() |
TAVUK ŞİŞ |
ARALARI İÇİN
1 adet kapya biber
1 adet kabak
1 adet soğan
100 gram mantar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisine kuşbaşı şekilde doğranmış tavuk göğüslerini aktarın.
Üzerine zeytinyağı, yoğurt, soğan suyu, rendelenmiş sarımsakları, tuz ve baharatları atarak güzelce harmanlayın.
Bu tavukların üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 1 saat vaktiniz varsa 1 gece kadar dinlendirin.
Mantar hariç (mantarları minik kültür mantarlarından seçin) diğer tüm sebzeleri orta kalınlıkta ve boyutlarda doğrayın.
Tuz, karabiber ve zeytinyağıyla harmanlayın.
Çöp şişlere sebzeleri ve tavukları bir bir geçirin.
Tüm malzemeler bitene kadar işleme devam edin.
Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
Fırının orta kısmına bu tepsiyi yerleştirin.
Üzerine fırın telini yerleştirin.
Fırını 180 derecede 5 dakika kadar ısıtın.
Ardından telin üzerine çöp şişleri dizerek pişmeye bırakın.
Belli aralıklarla yönlerini değiştirmeyi ihmal etmeyin.
20-25 dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra çıkarıp servis edin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder