MALZEMELER
1 kilogram ıspanak1 kilogram un
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
10 gr tereyağı
tuz
karabiber
YAPILIŞI
Ispanağı ayıklayıp yıkayın. Suyunu süzdürüp yaprak kısımlarını ince ince kıyın.
Unu 650 ml. su ve tuz ile yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp oklava ve un ile 20 cm. büyüklüğünde açın.
Soğanı ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağda hafifçe kavurun. Ispanağı katıp karıştırarak 5 dakika pişirin.
Tuz, karabiber ve kırmızıbiberle tatlandırın.Açtığınız hamurların yarısına hazırladığınız içi koyup diğer yarısıyla kapatın.Sacı ısıtın.
Böreklerin 2 tarafını çevirerek pişirin. Yanında tereyağı ile servis yapın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder