BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardağı bulgur
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 su bardağı su

BULGUR PİLAVI

YAPILIŞI

Domates,soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.Ardından tencereye sıvı yağı ve tereyağı atın,üzerine doğradığınız soğan ve sarımsağı koyup karıştırarak pişirin.Soğanlar biraz pişince önce sulandırdığınız salçayı sonra domatesleri atıp pişirin.Bulgurları güzelce yıkayıp,süzüp tencereye boşaltın.Tuz ve kırmızı biber ekleyip karıştırın.ardından pilavın suyunu da ekleyip kapatın.Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika da pişecektir.pilavı servis etmeden önce 10 dakika kapağı kapalı bir şekilde bekletin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye