AYVA TATLISI


  • MALZEMELER


  • 3 tane ayva
  • 2-3 tane karanfil
  • 12 kaşık toz şeker
  • 1 tane çubuk tarçın
  • Yarım dilim limon
  • 4-5 tane dondurulmuş vişne 
  • Yarım çay bardağı su

Servis için;


  • Antep fıstığı
  • Fındık
  • Kaymak

YAPILIŞI

  1. Ayvaları yıkayıp soyuyoruz 2 ye bölüp çekirdeklerini ve içini çıkarıyoruz.
  2. Tencereye ayvaları yerleştiriyoruz, 2 şer yemek kaşığı şekeri ayvaların içine dolduracak şekilde koyup.
  3. Ayva çekirdeklerini ekleyip 6-7 saat kadar bekletiyoruz.
  4. Daha sonra çubuk tarçını, karanfili, ( isteğe bağlı 5 tane dondurulmuş vişneyi çatalla ezdikten sonra ekleyip )
  5. Orta ateşte 40-45 dakika kısık ateşte pişiyoruz ama arada kontrol ediyoruz.
  6. Her ayvanın pişme süresi ve su ihtiyacı aynı değildir, ayvalar suyunu çektiyse eğer suyu ekliyoruz.
  7. Limonu da ekliyoruz kontrol ediyoruz ayvalar rengini almış yumuşamışsa ve pişmişse ocağı kapatıyoruz.
  8. Ayvalar soğuyunca servis tabağına alıyoruz üzerine isteğe bağlı olarak, kaymak, fındık, fıstık, ceviz nasıl arzu ediyorsanız o şekilde sunuma hazırlayabilirsiniz.

  9. AYVA TATLISI
  10.                                     
  11.                                  AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye