- 3 tane ayva
- 2-3 tane karanfil
- 12 kaşık toz şeker
- 1 tane çubuk tarçın
- Yarım dilim limon
- 4-5 tane dondurulmuş vişne
- Yarım çay bardağı su
Servis için;
- Antep fıstığı
- Fındık
- Kaymak
YAPILIŞI
- Ayvaları yıkayıp soyuyoruz 2 ye bölüp çekirdeklerini ve içini çıkarıyoruz.
- Tencereye ayvaları yerleştiriyoruz, 2 şer yemek kaşığı şekeri ayvaların içine dolduracak şekilde koyup.
- Ayva çekirdeklerini ekleyip 6-7 saat kadar bekletiyoruz.
- Daha sonra çubuk tarçını, karanfili, ( isteğe bağlı 5 tane dondurulmuş vişneyi çatalla ezdikten sonra ekleyip )
- Orta ateşte 40-45 dakika kısık ateşte pişiyoruz ama arada kontrol ediyoruz.
- Her ayvanın pişme süresi ve su ihtiyacı aynı değildir, ayvalar suyunu çektiyse eğer suyu ekliyoruz.
- Limonu da ekliyoruz kontrol ediyoruz ayvalar rengini almış yumuşamışsa ve pişmişse ocağı kapatıyoruz.
- Ayvalar soğuyunca servis tabağına alıyoruz üzerine isteğe bağlı olarak, kaymak, fındık, fıstık, ceviz nasıl arzu ediyorsanız o şekilde sunuma hazırlayabilirsiniz.
 |
AYVA TATLISI |
-
- AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder