MALZEMELER
1 adet yemeklik kabak
300 gram köftelik bulgur
200 gram dana kıyması
1 adet soğan
1 kg yoğurt
Birkaç diş sarımsak
100 gram tereyağı
2 adet et suyu tableti
Reyhan, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, tuz
300 gram köftelik bulgur
200 gram dana kıyması
1 adet soğan
1 kg yoğurt
Birkaç diş sarımsak
100 gram tereyağı
2 adet et suyu tableti
Reyhan, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, tuz
Süslemek için:
YAPILIŞI
KABAĞI soyup içini oyduktan sonra ince dilimlere kesip tuzlayın ve 8 saat bekletin. Bulguru 1 su bardağı ılık suyla yoğurun. Daha sonra kıymayı ilave ederek yoğurma işlemine devam edin. Rendelenmiş soğan, reyhan, kırmızı toz biber ve karabiber ilave edip, yoğurun. Önceden hazırlamış olduğunuz kabakları yıkayıp, süzün. Hazırlamış olduğunuz içten birer parça koyup, sarın. Yetecek kadar ılık suya et suyu tabletini ilave ederek, kabakların üzerine gezdirin. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Piştikten sonra tabağa alınan dolmaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirip, sebzelerle süsleyerek servis yapın.
![]() |
KABAK SARMASI |
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder