Malzemeler
5 adet küçük veya 3 adet büyük boy havuç1,5 paket pötifur bisküvi
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker (eklemleyebilirsiniz)
1 çay bardağı fındık (ince çekilmiş)
1 kahve fincanı Hindistan cevizi (üzeri için)
tarçın
HAZIRLANIŞI
Havuçlarımızı rendeleyip teflon tavada hafifçe öldürelim şekeri ve tarçını ekleyelim , sütümüzü ilave edip bir miktar daha pişirelim.(sütü çekene kadar)
Havuçlarımız ılıyınca fındık ve ince un haline getirdiğimiz bisküvilerimizi ekleyip hafifçe yoğuralım. Elimizde yuvarlayarak şekil verip (avucunuzu yapışmaması için ıslata bilirsiniz bu aşamada) Hindistan cevizi rendesine bulayarak servis tabağımıza dizelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder