MALZEMELER
5 adet temizlenmiş enginar
1/2 soğan,
2 diş sarımısak
1 adet küçük boy patates
1/3 paket bebek ıspanak
1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1/2 su bardağı rendelenmiş mozzarella
Tuz, karabiber
YAPILIŞI

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında soteleyin. Doğranmış sarımsak ekleyip 1 dakika daha soteleyin. Patatesin kabuklarını temizleyip küp doğrayın. Enginarları da küp doğrayıp, patatesle birlikte tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, sebze suyunu katın ve tencerenin kapağı kapalı olarak, yumuşayana dek pişirin. Ispanak ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Ocağın üzerindeyken blenderden geçirip, püre haline getirin ve ocaktan alın. Limon kabuğu, parmesan peyniri ve mozzarella peynirini ilave edip eriyene kadar karıştırın. Baharatlarını yeniden kontrol edip, servis yapın.
çokda severim
YanıtlaSil