- Baklavalık yufka
- 1 ölçü sıvıyağ
- 1 ölçü eritilmiş margarin
- 1 ölçüde eritilmiş tereyağ
- bolca fındık ve ceviz iyice kıyılmış
3 bardak şeker, 4 bardak su, 1-2 damla limon
Yapılışı;
Baklavalık yufkaları bir tepsiye alın ve üzerine nemli bir bez örtün.Çok ince oldukları için çok çabuk kuruyorlar. (Biraz hızlı olmak lazım.) Bir kat yufkayı düz bir zemine serin ve üzerine yağ karışımından sürün ne çok fazla olsun ne de az hatta ben fırça ile sürüyorum her yer eşit ıslanmış oluyor. Üzerine bolca fındık ceviz karışımından serpin ve çok ince bir çubuk ile sıkıca sarın. Bir ucundan tutup diğer ucuna doğru büzün ve fırın tepsinize dizin. Tüm yufkalara bu işlemi yaptıktan sonra kalan yağ karışımını üzerine dökün ve 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Şerbet çok ılık baklavada soğuk olacak. Ben baklavayı pişiriyorum şerbetimde hazırda bekliyor misafirlerim gelmeden 10-15 dakika önce şerbetini ekliyorum .
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder