Malzemeler:
1 kavanoz asma yaprağı
İç Malzmeleri:
4 su bardağı pirinç4 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Tuz
2 su bardağı ılık su
Pişirme Malzemeleri:
Sıcak suTuz
1 limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tarif:
Derin bir tavaya zeytinyağını ve küçük küçük doğradığımız soğanları alarak kavuruyoruz. Salçayı da ekleyip kavurduktan sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri de ilave ettikten sonra iyice kavuruyoruz. Limon tuzu, tuz, nane ve suyu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladığında kısık ateşe alıyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Sarmaları pişireceğimiz tencerenin tabanına bir sıra yaprak seriyoruz ve asma yapraklarını zemin üzerine serip ılımış iç harcından ekleyerek sarıyoruz. Yapraklar ve harç bitene kadar bu işlemi teker teker tekrarlıyoruz. Tencerenin içerisine sarmaların üstü hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip tuz atıyoruz. Kapağını kapatarak kaynamasını bekliyoruz. 1 saat kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder