Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinci iyice yıkayın ve süzgeçte suyunu süzmesini sağlayın. (Yukarıdaki adımları izlemeyi unutmayın.)
Tereyağ ve zeytinyağı tavaya alın eriyince pilavları ekleyip pirinçler tane tane olana kadar kavurun.
İyice kavrulan pirince tuzunu ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın.
Önce yüksek ateşte kaynatın,kaynayan pilavı,kısık ateşte pişmeye bırakın.
Tamamen suyunu çeken pilavın altını kapayın ve dinlenmeye bırakın.
Dinlenen pilavı taze çekilmiş karabiber ile servis yapın.
Tereyağ ve zeytinyağı tavaya alın eriyince pilavları ekleyip pirinçler tane tane olana kadar kavurun.
İyice kavrulan pirince tuzunu ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın.
Önce yüksek ateşte kaynatın,kaynayan pilavı,kısık ateşte pişmeye bırakın.
Tamamen suyunu çeken pilavın altını kapayın ve dinlenmeye bırakın.
Dinlenen pilavı taze çekilmiş karabiber ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder