LİMONLU KURABİYE

MALZEMELER

3 adet yumurta 
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr. margarin (oda sıcaklığında Hüner veya teremyağ)
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat (silme)
Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 - 4,5 su bardağı un)
Üzeri için 3-4 yemek kaşığı toz şeker


YAPILIŞI

*Margarin ile pudra şekerini iyice karıştırın. Beyazlaşsın.
*2 adet yumurta sarısını ve 1 adet bütün yumurtayı ekleyin.
*Vanilya, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve karbonatı (karbonatın üzerine 2 damla limon sıkın, köpüklensin) ekleyin, iyice karıştırın.
*Unu ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan (yani kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyin ve karıştırın) bir hamur yapın.
İri toplar halinde getirin. Önce yumurta akına sonra toz şekere batırın.
*Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
*190 C'de 20- 25 dk. pişirin.
** Bu ölçüden 17-18 adet kurabiye yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye