YASSI KADAYIF

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Süt
  • 1/2 çay bardağı Su
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik Un
  • 1 çay kaşığı Maya
  • 1 tatlı kaşığı Şeker
  • Şerbeti İçin
  • 1 su bardağı Su
  • 1 su bardağı Şeker
  • 2-3 damla Limon Suyu
  • Sosu İçin
  • 1 adet Yumurta
  • 1 paket Vanilya
  • 2 yemek kaşığı Süt
  • Kızartmak İçin Sıvı Yağ
  • İçi İçin
  • 1 çay bardağı İri Çekilmiş Ceviz İçi
  • Süslemek İçin
  • 1 yemek kaşığı Fıstık İçi

Hazırlanışı:

1- Önce şerbetini hazırlayın. Su ve şekeri eritip kaynatın. Ocaktan indirirken limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
2- Hamur malzemelerini karıştırın. Oda sıcaklığında üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin. 20 dakika kadar.
3- Yapışmaz bir tavayı ısıtın. mayalanan hamurdan 1 yemek kaşığı alıp ısınmış tavaya dökün. Sanki pankek yapar gibi. Birbirine yapışmamasına dikkat edin. SU bardağı ağzı büyüklüğünde hamurlar elde edeceksiniz. Hamurun üzeri göz göz olduktan sonra üst tarafını pişirmeden bir tabağa alın.
4- İri çekilmiş cevizi hamurların orta yerine koyup yarım ay şeklinde katlayıp uclarını yapıştırın.
5- Bir kasede süt ve vanilyayı çırpın. Yumurtayı ekleyin çırpmaya devam edin. Katladığımız hamurları yumurtalı karışıma batırıp her tarafını bulayın. Kızdırdığınız yağın içinde yumurtaya buladığınız tatlıların her tarafını güzelce kızartın.
6- Soğumuş şerbete sıcak tatlıları koyup çekmesini sağlayın. Servis tabağına alıp fıstık içiyle süsleyin. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye