SÜT REÇELİ |
MALZEMELER
1 litre tam yağlı süt
1 bardak şeker
1 vanilya çubuğu
1 çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Orta ateşteki tencereye süt, şeker ve vanilya çubuğunu alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Süt kaynamaya başlayınca karbonatı ekleyip tencerenin altını iyice kısın.
Sürekli karıştırarak 1 saat kadar pişirin.
Süt kaynamaya başlayınca karbonatı ekleyip tencerenin altını iyice kısın.
Sürekli karıştırarak 1 saat kadar pişirin.
Vanilya çubuğunu tencereden alıp kısık ateşte ara ara karıştırarak 3 saat daha pişirin.
Rengi ve kıvamı koyulaşınca altını kapatın ve bir süre çırpın.
Rengi ve kıvamı koyulaşınca altını kapatın ve bir süre çırpın.
Kavanoza boşalttığınız reçelin soğumasını bekledikten sonra ağzını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder