Malzemeler:
2 adet orta boy patates (kızartmalık)
sıvı yağ (minimum 3 su bardağı)
tuz
Yapılışı:
Geniş ve derin bir kabı bol su ile doldurun, içine tuzu ekleyerek karıştırın.
![]() |
EV YAPIMI PATATES CİPSİ |
Soyduğunuz patatesleri fotoğraftaki gibi bir soyacak ile ince ince dilimleyin.
Patatesleri tuzlu suya atın ve kabı sallayarak yıkayın. Nişastasından arınan patatesi süzgeçe alın ve süzün.
Kızartma tenceresinde yağı kızdırın. Süzdüğünüz patatesleri kızgın yağa atın. 1-2 dakika patatesleri sararıp
sertleşinceye kadar kızartın.
Kızaran cipsleri kâğıt havlu serilmiş tabak üzerine alın ve yağını çektirin. Tuzlayarak servis yapın.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder