SEBZELİ LAZANYA

Malzemeler:

yarım paket lazanya
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy Soğan
2 adet orta boy patlıcan
4 diş sarımsak
4 adet orta boy Domates
2 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytin yağı
200 gr ıspanak ya da pazı
(kızartma için sıvıyağ)

beşamel sosu için:
2 çorba kaşığı tereyağ
4 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt

Üzeri için:

300 gram taze kaşar peyniri

Yapılışı:

Soğanları piyazlık doğrayın. Patlıcanları ve kabakları alacalı soyup halka şeklinde dilimleyin.
Domatesleri ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. Ispanakları ayıklayıp yemeklik doğrayın.
Geniş bir tavaya yada tencereye sıvıyağı alın. Patlıcan ve kabakları kızartarak peçete üzerine alın ve beklemeye bırakın.
Başka bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Soğanları ve sarımsakları tavaya alın, soğanlar pembeleşince salçayı ve domatesleri ekleyerek iyice karıştırın.
En son ıspanakları ekleyin. Suyu az gelirse biraz daha su ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
SEBZELİ LAZANYA

Beşamel Sos Yapımı:

Tereyağı ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır).
Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın (topaklanma olursa blendır kullanabilirsiniz)
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye