MALZEMELER
bir adet küçük boy testi ( güveçte olabilir )
Bir kilogram kuşbaşı et ( Kuzu eti tercih edilir . Ya da orta yağlı dana eti )
Yarım kilogram domates
Yarım kilogram arpacık soğanı
15-20 tane sarımsak
5-6 tane yeşil biber
250 gram tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
YAPILIŞI
Soğan ve sarımsak haricinde,eti ve sebzeleri aynı büyüklükte olmak şartıyla, kuş başı büyüklüğünde doğrayalım.Arpacık soğanları ve sarımsakların kabuklarını soyalım.
Tüm malzemeyi geniş bir kabın içine alalım ve üzerine baharatları ekleyip harmanlayalım.
Testiyi yıkayıp tereyağının yarısını testinin tabanına koyalım.
Üzerine hazırladığımız harcı yavaş yavaş ekleyelim.
Son olarak üzerine kalan tereyağını ekleyelim.
Testiyi odun ateşinde pişirilecekse. Testinin ağzını yumruk büyüklüğünde hamur parçasıyla kapatalım ve buharı dışarı vermesi için küçük bir delik açalım.
Testi kebabını fırında yapacaksak üzerini hamurla kapatmamıza gerek yok.
Hazırladığımız testiyi yanıp köz olmuş odun ateşinin üzerine koyalım ve 2 saat kadar pişirelim.
Testi kebabı fırında pişirilecekse,fırını maksimum ısısına getirelim ve 1.5 saat pişirelim.
Testi kebabı piştikten sonra testiyi tepesindeki kırılma bölgesine çekiçle vurarak kıralım ve servis tabağına aktaralım. Sıcak olarak servis edin.
![]() |
TESTİ KEBABI |
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder