Malzemeler:
1 kilo Osmanlı çileği
1 kilo şeker
1 adet limon
Yapılışı:
Osmanlı çileklerini güzelce ayıkladıktan sonra bir süzgü içerisine alın ve bol suda yıkayın.
Temizlenen ve yıkanan Osmanlı çileklerini derin bir kase içerisine koyun ve üzerine toz şekeri gezdirin.
![]() |
OSMANLI ÇİLEĞİ REÇELİ |
Ertesi sabah Osmanlı çileklerini derin bir tencere içerisine koyun ve kaynamaya bırakın.
Orta ateşte kaynamaya başlayan reçelimizin üzerinde köpükler birikmeye başlayacaktır ve şeker pembesi rengini alacaktır.
Yaklaşık bir saat boyunca kaynayan Osmanlı çileklerinin kıvamını kontrol etmek için bir kaşık kadar kase içerisine alın. 5 dakika beklettikten sonra kıvamı koyuysa, artık limonu ilave etme zamanı gelmiştir.
Reçelin içerisine limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynamaya bırakın. Eğer reçeli limon ekledikten sonra fazla kaynatırsanız, rengi karamela görünümü alacaktır.
Reçelinizi ocaktan aldıktan sonra, önceden hazırladığınız cam kavanozların içerisine doldurun.
Cam kavanozların ağzını sıkıca kapattıktan sonra tezgah üzerine ters çevirin ve soğumaya bırakın.
Hazırlamış olduğunuz Osmanlı çileği reçelini ertesi gün serin, kuru ve karanlık bir ortama alarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder