ANALI KIZLI

MALZEMELER


400 gram yağsız et

1 su bardağı ince bulgur

4 su bardağı orta bulgur

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı un

2 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

 İÇ MALZEMESİ

300 gram orta yağlı kıyma

6 adet büyük soğan

yarım demet maydanoz
tuz karabiber
kimyon,yenibahar,
pul biber

 SUYU İÇİN

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1.5 litre sıcak su

1 tatlı kaşığı tuz,karabiber

YAPILIŞI

Eti ve soğanı iyi çeken bir robottan macun kıvamına gelene kadar çekin
Bulgurun içine katın,bir yemek kaşığı salça,karabiber ve tuzu da ilave edip karışana kadar yoğurun.
Karışımın önce bir yarısını robota alıp, üzerine bir buçuk su bardağı su koyun ve yüksek hızda 1 dakika çalıştırın.
Diğer yarısında aynı işlemi tekrarlayın.
ANALI KIZLI
Robotta çektiğiniz hamura ununu ilave edip yoğurma kabına alın 10 dakika kadar yoğurun.(bu esnada biraz cıvık gibi gelebilir ama daha sonra sertleşecektir.)
Hamurdan küçük bir yumurta büyüklüğünde alıp elinizi ıslatarak açmaya çalışın hemen bölünmüyor rahat açılıyorsa kıvamı tamamdır.
Analı kızlının köfteleri çok büyük olmamalıdır.Bu yüzden yine küçük bir yumurta büyüklüğünde alıp köftelerinizi yapın.
Hamurun beşte birini ayırıp küçük köfteler için kullanın.Bir kaç köfte yaptıktan sonra kalan hamur katılaşmaya başlar.Bu yüzden 4-5 köftelik miktarda
hamurdan alıp biraz tuz ve su ilavesiyle yoğurun.Bu bitince tekrar o kadar bir parça alıp yine aynı işlemi uygulayın.
Bir tencereye 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ ve salçayı ekleyip kavurun 1.5 litre suyu ilave edin.1 tatlı kaşığı tuzu da katıp kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca köftelerin önce bir yarısını suya atın 5 dakika haşlayın.Haşlanan köfteleri bir kevgirle alıp delikli bir süzgece koyun.
Sonra diğer yarısını atıp yine aynı işlemi uygulayın.Küçük köfteleri ayrı haşlayıp ayrı bir yere alın.
Köfteleri uzun süre suda bekletmiyoruz çünkü yumuşayabilirler. Servis yapacağımız zaman köfteler soğumuşsa kaynattığımız suyuna atıp 1-2 dakika ısınmaları için tutuyoruz.

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye