- 1 kilo frambuaz
- 5 su bardağı Toz şeker
- 4 tatlı kaşığı limon suyu
- yarım çay bardağı su
- Hazırlanışı
- Ahududuları hızlı bir şekilde yıkayın.
- Çelik bir tencereye bir kat ahududu, bir kat toz şeker olacak şekilde kat kat dizin.
- Bir kahve fincanı suyu ilave edin ve orta ateşte pişirin.
- Şurup koyulaşmadan hemen önce, limon suyunu ekleyin.
- Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığını sık sık kontrol edin.
- Reçelin olup olmadığını kesin olarak anlamak için buzlukta bekletip soğuttuğunuz kahve fincanı tabağına bir damla reçelden damlatın , tabağı eğdiğinizde kolayca akmayıp tabağı tutuyorsa reçel olmuş demektir.
- Tencereyi ateşten alın ve üzerinde birikmiş olan köpükleri atın.
- Bir kenarda soğumaya bırakın ve Soğuyunca reçeli kavanozlara doldurup, ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun.
 |
FRAMBUAZ REÇELİ |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder