FRAMBUAZ REÇELİ

  • Malzemeler


  • 1 kilo frambuaz
  • 5 su bardağı Toz şeker
  • 4 tatlı kaşığı limon suyu
  • yarım çay bardağı su


  1. Hazırlanışı


  1. Ahududuları hızlı bir şekilde yıkayın.
  2. Çelik bir tencereye bir kat ahududu, bir kat toz şeker olacak şekilde kat kat dizin.
  3. Bir kahve fincanı suyu ilave edin ve orta ateşte pişirin.
  4. Şurup koyulaşmadan hemen önce, limon suyunu ekleyin.
  5. Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığını sık sık kontrol edin.
  6. Reçelin olup olmadığını kesin olarak anlamak için buzlukta bekletip soğuttuğunuz kahve fincanı tabağına bir damla reçelden damlatın , tabağı eğdiğinizde kolayca akmayıp tabağı tutuyorsa reçel olmuş demektir.
  7. Tencereyi ateşten alın ve üzerinde birikmiş olan köpükleri atın.
  8. Bir kenarda soğumaya bırakın ve Soğuyunca reçeli kavanozlara doldurup, ağzını sıkıca kapatın. Afiyet olsun.
FRAMBUAZ REÇELİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye