Milföylü Armut Tatlısı

Malzemeler:

500 gram krem PEYNİR

8 milföy hamuru

4 armut

3 yemek kaşığı Elma suyu

2 yumurta sarısı

YAPILIŞI

Milföylü Armut Tatlısı
Armutları soyarak böldükten sonra çekirdeklerini çıkarıyoruz. Armutları kare şeklinde doğrayıp bir kaba alarak elma suyunu üzerine döküyoruz. Ayrı bir kapta krem peyniri çırparak armutlarla karıştırıyoruz. Karışımı milföylerin üzerine eşit şekilde ekliyoruz. Yumurta sarısını çırpıp hamur kenarlarına sürüyoruz. Hamurları sarıp etrafına tekrar yumurta sarısı sürdükten sonra yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz. 20 dakika sonra tatlımız hazır .
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye