güllaç

malzemeler 

2-10 adet güllaç yaprağı,
 2 kilo süt,
 1 kilo güllaç, 
5000 gram toz şeker,
 2-3 yemek kaşığı gülsuyu,
 250 gram ince çekilmiş fındık, 
100 gram hindistancevizi,
 100 gram pudra şekeri,
 100 gram çekilmiş fıstık içi.

Hazırlanışı


İki kilo sütü derin bir tencerede kaynatın. Kaynayan sütü 10-15 dakika dinlenmeye bırakın, içine gülsuyunu ve şekeri ilave edin. Güllaç yapraklarını bir kabın içine koyun, sütle ıslatın ve birkaç dakika bekletin. Islanan güllaç yapraklarını bir başka tepsiye dizin ve üzerine biraz daha süt dökün. Dört beş yaprak yufka dizdikten sonra yaprakların üzerine karıştırdığınız fındık, hindistancevizi ve pudra şekerini serpin. Üstünü güllaç yapraklarıyla kapatın. Kalan sütü, yaprakların üstüne dökün ve iyice çekene kadar bekletin. Süt çekilince, hindistancevizi, antepfıstığı, çekilmiş fındık ve kiraz şekeri ile süsleyebilirsiniz. Meyve dilimleri ya da nar taneleri de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye