Malzemeler :
- 500 gr siyah midye
- 1 adet limon
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç pilav:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet doğranmış kuru soğan
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 Çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
![]() |
MİDYE DOLMASI |
Yapılışı :
- Yağı soğanda kavuralım.
- Kavrulunca 15 dakika ıslattığımız pirinci ekleyelim.
- İçine baharatları ekleyelim.
- Biraz diri kalana kadar su ekleyip pişirelim.
- Midyelerin sakallarını temizleyelim, sinirlerini keserek midye kabuklarını açalım.
- Midyeleri yıkayalım.
- İçine soğuyan iç pilavı koyalım.
- Tencereye dizelim.
- Midyeleri 20 dakika kadar su ve yağla kısık ateşte pişirelim.
- Midye dolma servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder