![]() |
BEKAR SALATASI |
Malzemeler
2 tane salatalık
1 tane orta boy havuç
4 – 5 kaşık mayonez
10 – 15 dilim salam (isteğe bağlı dana, hindi ya da piliç)
3 tane yumurta
10 tane konserve olarak alınmış mantar
1 su bardağı konserve olarak alınmış mısır
5 dal taze maydanoz
Karabiber ve tuz
YAPILIŞI
Öncelikle yumurtalar haşlanmaya bırakılır. Salatalık ve havuçlar yıkanıp, kabukları soyulmadan bir kaba rendelenir. Salam ve mantarlar çok ince olacak şekilde uzunlamasına doğranır ve aynı kaba alınır. Mayonez, tuz, karabiber ve mısırda kaptaki karışıma eklenir. Kıvamlı bir harç elde edene kadar karıştırılır. zeytin ve maydanozla da süslenir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder