İçli Köfte

İÇLİ KÖFTE





Malzemeler:

3 adet orta boy soğan

200 gr margarin

500 gr kıyma (kaburgadan)

1 su bardağı dövülmüş ceviz

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

yarım demet maydanoz

Kaplaması için:

2 su bardağı ince köftelik bulgur

1 adet orta boy soğan

250 gr yağsız 2 kere çekilmiş kıyma

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı irmik (varsa içli köfte için yarma)

1 adet yumurta
su (azar azar yoğururken 1-1,5 su bardağı kadar)

1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Margarin ile birlikte tencereye alın, soğan pembeleşip eriyinceye kadar karıştırarak pişirin.
Pembeleşen soğanlara tuzunu ve kıymayı ilave edin, kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Kıyma suyunu çekince ocağın altını kapatın, içine dövülmüş ceviz, kıyılmış maydanoz ve karabiberini ilave ederek karıştırın.
İçli köftenin iç harcını soğumaya bırakın.
Kaplaması için 1 adet soğanı rendeleyin, içine domates salçasını ekleyin.
Tuz, bulgur, kıyma, irmik ilave edin ve azar azar su ilave ederek macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Macun kıvamına gelen hamurdan yumurta büyüklüğünce parçalar kopartın ve elinizde yuvalayın.
Elinizi hafifçe su ile ıslatın ve işaret parmağınızla içini oyun, olabildiğince inceltin.
Hazırlayıp soğuttuğunuz içten 1 yemek kaşığı kadar hamurun içine koyun ve elinizi ıslatarak köftelerin ağzını kapatın.
Çatlak kalmayacak şekilde kaplamayı düzeltin.
İster kızgın yağda kızartın, isterseniz de kaynamış tuzlu suda haşlayarak tercihe göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye