![]() |
incir reçeli |
MALZEMELER
– 1 kilo kadar olgun incir– 1 kilo toz şeker
– yarım limon veya limon tuzu
– isteğe bağlı olarak 4-5 adet karanfil veya çubuk tarçın
YAPILIŞI
Öncelikle incirlerimizin saplarını kesmeden yıkayıp süzülmesi için süzgeç veya bir bez üzerine alalım.
Daha sonra saplarını ve alt kısımlarını keselim.
Geniş bir çelik tencereye sap kısımları yukarı gelecek şekilde incirleri dizelim.
Daha sonra şekeri tencereye boşaltarak incirleri şekerle kaplayalım.
Tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletelim.
Bekleyen incir tenceremizi ocağa alıp kısık ateşte reçel kıvamını alıp koyulaşana kadar kaynatalım.
Çok nadir karıştırmaya özen gösterelim.
Çok karıştırırsak dağılabilir.
Ocağı kapatmadan önce yaklaşık 4 5 dakika önceden yarım limon suyunu ekleyelim ve bir taşım kaynatıp ocaktan alalım.
Sıcak bir şekilde kavanoza alıp kapağını sıkıca kapatarak ters çevirip soğumasını bekleyelim.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder