Malzemeler
hamuru için:
Yaklaşık 3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
fasulyeli iç için:
1 su bardağı kuru fasulyeüzerine:
4 çorba kaşığı kaymak yağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı
Fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Sabah ıslama suyunu süzün. Temiz suyla ateşe koyun, yumuşacık olana kadar haşlayın. Suyunu süzün. Fasulyeyi iyice ezin, tuzunu biberini serpin.
![]() |
Kuru Fasulyeli Mantı |
Bezelerin altını üstünü unlayarak oklavayla bıçak sırtı kalınlığında açın. 4-5 santim eninde karelere bölün. Ortalarına fasulyeli harç koyup üçgen biçiminde kapatın. Kenarlarını parmağınızla bastırın. Hazırladıklarınızı unlanmış tepsilerin içinde birbirine değmeyecek şekilde bekletin. Geniş bir tencerede tuzlu bol su kaynatın.
Su fokur fokur kaynadığında hamurları teker teker suya salın. Tencerenin kapağını hiç örtmeden orta-harlı ateşte yumuşayana
kadar pişirin. Piştiğinde hamurlar suyun üzerine çıkmış olacak. Piştiğini daha iyi anlamak için bir tanesini soğutarak ısırıp yumuşaklığına bakın. Mantıyı kevgirle sudan çıkarın.
kadar pişirin. Piştiğinde hamurlar suyun üzerine çıkmış olacak. Piştiğini daha iyi anlamak için bir tanesini soğutarak ısırıp yumuşaklığına bakın. Mantıyı kevgirle sudan çıkarın.
En son küçük bir tavada kaymak yağını kızdırın. Yağın içine kırmızıbiberi katıp ateşten alın. Mantıyı tabaklara paylaştırın. Üzerine kaymaklı biberli yağ gezdirerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder