LOKMA TATLISI

Malzemeler 

2 su bardağı un 
1 su bardağı süt tozu (pasta ve hamur işlerinde kullanılandan olacak)
1 adet yumurta 
Yarım çay bardağı sıvı yağ 
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu 
 Yarım çay bardağı toz şeker 
Şerbet için 
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su 
Kızartmak için;
 Bolca sıvı yağ 

YAPILIŞI


İlk olarak şerbeti hazırlayalım bir tencereye şekeri ve suyu alıp ocağa kaynamaya bırakalım.
 5-10 dakika kaynatalım altını kapatmaya yakın yarım limon suyu sıkıp altını kapatıp soğumaya bırakalım. 
 Bir kap içine unu süt tozunu ve kabartma tozunu eleyelim.  Daha sonra ayrı bir kap içinde bir adet yumurta sıvıyağ toz şeker ve suyu ilave edip kaşıkla güzelce karıştırıp, un ve süt tozu karışımına ilave edip iyice bir birine yedirelim.
 Yumuşak ele yapışan bir hamur olacak hamurun üstünü örtüp yarım 20 dakika dinlendirelim.
LOKMA TATLISI
 Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alıp elimizi yağlayıp küçük yuvarlaklar yapıyoruz.
 Derin bir tencereye sıvıyağ konulur ve ocağa alınarak ısıtılır ve ocağın altı kısılır yuvarlak hamurlar yağın içine atılır.
 Ve çevirerek kızartıp soğuk şerbetin içine atılarak şerbeti çekmesi için bekletilir şerbeti çekince servis yapılır.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye