Malzemeler
2 su bardağı un
1 su bardağı süt tozu (pasta ve hamur işlerinde kullanılandan olacak)
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt tozu (pasta ve hamur işlerinde kullanılandan olacak)
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı toz şeker
Şerbet için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3 su bardağı su
Kızartmak için;
Bolca sıvı yağ
YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlayalım bir tencereye şekeri ve suyu alıp ocağa kaynamaya bırakalım.
5-10 dakika kaynatalım altını kapatmaya yakın yarım limon suyu sıkıp altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Bir kap içine unu süt tozunu ve kabartma tozunu eleyelim. Daha sonra ayrı bir kap içinde bir adet yumurta sıvıyağ toz şeker ve suyu ilave edip kaşıkla güzelce karıştırıp, un ve süt tozu karışımına ilave edip iyice bir birine yedirelim.
Yumuşak ele yapışan bir hamur olacak hamurun üstünü örtüp yarım 20 dakika dinlendirelim.
LOKMA TATLISI |
Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alıp elimizi yağlayıp küçük yuvarlaklar yapıyoruz.
Derin bir tencereye sıvıyağ konulur ve ocağa alınarak ısıtılır ve ocağın altı kısılır yuvarlak hamurlar yağın içine atılır.
Ve çevirerek kızartıp soğuk şerbetin içine atılarak şerbeti çekmesi için bekletilir şerbeti çekince servis yapılır.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder