MALZEMELER
1 adet büyük tavuk göğsü1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı normal un
2 adet iyice çırpılmış yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI:
Tavuk göğsünü büyük ve ince parçalar halinde kesin.Havanla döverek inceltin.Damak tadınıza göre tuz ekleyin.Unu ve galeta ununu ayrı kaplara koyun.
Tavuk parçalarını önce una bulayın,silkeleyip fazla unu bırakmasını sağlayın.
Tamamen una buladığınız tavuk parçasını çırpılmış yumurtaya bulayın ve galeta ununa batırıp fazlasını yine silkeleyin ve sıvıyağ ekleyip altını yaktığınız tavaya koyun.
Diğer tavuk parçalarına da aynı işlemi uygulayın ve arkalı önlü kızartın.
Kızarmış tavuk şinitzel parçalarını sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder