TAVUK ŞİNİTZEL

MALZEMELER

1 adet büyük tavuk göğsü

1 su bardağı galeta unu

1 su bardağı normal un

2 adet iyice çırpılmış yumurta

1 su bardağı sıvıyağ

Tuz


YAPILIŞI:

 Tavuk göğsünü  büyük ve ince parçalar halinde kesin.Havanla döverek inceltin.Damak tadınıza göre tuz ekleyin.
Unu ve galeta ununu ayrı kaplara  koyun.
Tavuk parçalarını önce una bulayın,silkeleyip fazla unu bırakmasını sağlayın.
Tamamen  una buladığınız tavuk parçasını  çırpılmış  yumurtaya bulayın  ve galeta ununa batırıp  fazlasını yine silkeleyin ve  sıvıyağ ekleyip altını yaktığınız tavaya koyun.
Diğer tavuk parçalarına da aynı işlemi uygulayın ve arkalı önlü kızartın.
Kızarmış tavuk şinitzel parçalarını sıcak servis yapın.
TAVUK ŞİNİTZEL






AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

@Tatliye