TAVUSKUŞU SALATASI |
MALZEMELER
Yarım demet dereotu
1 büyük patates
1 salatalık
1 havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ ve biraz limon suyu,tuz
Gözleri yapmak için karabiber tanesi ya da çörekotu
Yapılışı:
Patatesi haşlıyoruz ve rendeliyoruz.
Tuz,limon ve sıvı yağla tatlandırıp yoğuruyoruz.
Soğuyunca tavuskuşu şeklini veriyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Dereotlarını kesmeden kuyruk şeklinde yerleştiriyoruz.
Havucu ve salatalığı ince dilimliyoruz ve dereotlarının üzerine yerleştiriyoruz.
Mısır taneleri koyuyoruz.
Gaga,göz ve başının üzerindeki tüyleri oluşturuyoruz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder